1

SIGHISOARA 

In deze prachtige oude stad werken wij samen met de Stichting Veritas. Deze heeft heel veel contacten op allerlei gebied. Zij bekommeren zich ondermeer over slachtoffers van huiselijk en/of sexueel geweld. Kansarme kinderen. Werken samen met diverse locale kerken. Er is een gaarkeuken voor  arme ouderen. Kinderopvang enz.  Wij brengen hier o.a. overschotten uit onze zorgsector. Incontinentiematerialen, Rolstoelen , bedden enz. Maar ook geschonken nieuwe kleding die daar worden verkocht in een winkeltje. Uit de opbrengst word o.m. de gaarkeuken gefinancieerd.

Verdere bijzonderheden hierover kunt in lezen in onze blogs.

2

MOMAIA 

Dit is een "niet bestaand" dorpje in Roemenië wat bevolkt is door ca. 1200 Roma's. Volwassenen en kinderen tesamen.  Het ligt in de directe omgeving van Tigveni.  In samenwerking met de Maranatha Pentecostal Church uit Pitesti

voorzien wij deze allerarmste in Roemenië van kleding, schoenen etc.
Wij proberen hier jaarlijks 2 volle vrachtwagen ladingen met hulpgoederen te leveren. Er is gebrek aan werkelijk alles wat men kan bedenken.  Inmiddels liggen er via deze kerkelijke gemeenschap al weer hulpvragen voor om nog drie van deze gemeenschapjes in de regio ook van goederen te voorzien. Ook hierover kunt u in onze blogs verdere bijzonderheden vinden. 

3

LASLEA

In dit kleine dorp staat ondermeer een revalidatie ziekenhuis Centrul Medical de Recuperare si Ingrijiri Paliative Laslea Lukas Spital, met een palliatieve afdeling.  Via Stichting Veritas in Sighisoara zijn we met hun in contact gekomen. Daar is eveneens gebrek aan alles, vanaf paracetamol tot en met bedden en loopbanden en andere revalidatie apparaten.

Dus kunnen wij van alles gebruiken om deze mensen daar te helpen.

Het was het eerste ziekenhuis voor herstel en palliatieve zorg in Roemenië, het werd 28 jaar geleden opgericht door een dokter en een pastor.  Er is plaats voor 25 patiënten gedurende 10-12 dagen betaald  door het Health Insurance House. Er ligt meestal het dubbele aantal aan patiënten , vaak uit arme gezinnen en onverzekerd. Deze hebben niet de mogelijkheid om te worden behandeld in privéziekenhuizen en de staatsziekenhuizen hebben niet meer dan 10-13 dagen  ter beschikking  Maar een patiënt met decubitustrappen of een patiënt met een beroerte herstelt niet binnen 10 dagen.

Aanmelden Nieuwsbrief